Fodervärd

Vi söker efter fodervärdar då och då!

Vill du bli fodervärd!

Du som fodervärd bör bo i Bjurholm/Umeå/Vännäs/Nordmaling/VIndeln

Loppan

Varför placerar vi ut foderkatter?

Den främsta anledningen till att vi väljer att sätta ut katter på foder är för att vi inte vill ha för många katter i huset. Jag tror att katter trivs bäst i ett hem med en eller ett par kattkompisar och när de blir för många så ökar inte bara stressen inom kattgruppen utan även smittotrycket mellan katterna. Genom att bo hos fodervärd får foderkatten sitt alldeles egna forever home där den får bo kvar efter fullföljt foderkontrakt, mina foderkatter är alltså inte ett kortsiktigt prova-på-att-ha-katt-åtagande utan ett lika långsiktigt 13-18 -årigt åtagande som om du köpt din egen katt. 


Vad innebär det att vara fodervärd?

Fodervärdsavtalen kan se lite annorlunda ut beroende på vad man kommer överens om för just den katten, men i stora drag innebär det att du som fodervärd står för de dagliga kostnaderna som det innebär att ha en katt medan jag som uppfödare äger katten och står för kostnaderna kring avel och eventuell utställning. Det innebär att du som fodervärd står för samma kostnader som du haft om du köpt din egen katt, dvs veterinärvård, foder, strö, kattleksaker, kattens årliga vaccinering etc. När vårt avtal är fullföljt kastreras foderkatten och överlåts sedan i fodervärdens ägo utan kostnad, såsom man avtalat.

Att vara fodervärd är ett stort ansvar, du kommer att ha en värdefull avelskatt i ditt hem och du är som  fodervärd ansvarig över kattens dagliga hälsa och välbefinnande. 


Katten får inte gå ute fritt så länge den är i avel. Om du vill får du gärna ta ut katten på koppelpromenad. Inhägnad rastgård/balkong går naturligtvis också bra om sådan finns.


Fodervärden får gärna ställa ut katten, men det är absolut inget krav.

Om Fodervärden inte vill ställa ut katten så ”lånar” vi gärna henne för en eller ett par utställningar. Givetvis får vi då komma överens om när och hur i förväg.Bengalhona eller hane?

Något jag vill att du funderar på som blivande fodervärd till en hona är om du vill ha en dräktig katt och senare en kull kattungar i ditt hem, du kommer som fodervärd att ha det dagliga ansvaret över kattungekullen och dess uppfostran och de dagliga bestyren som det innebär när man har kattungar hemmavid. Jag som ägare till foderkatten och kattungarna kommer naturligtvis alltid att finnas till hands och besöker er ofta! Jag kommer även att stå för de merkostnader som uppstår i samband med kull (dvs kattungefoder, strö till kattlådorna, kattleksaker, vaccineringar etc). Att välja en honkatt betyder även att kattens familj får stå ut med ett par löp innan parningar samt när katten blir könsmogen, och på bengalhonors vis kan det vara en högljudd historia.


Något jag vill att du funderar på som blivande fodervärd till en hane är om du har tålamod att under en period hålla en fertil hane i ditt hem. En fertil hankatt kan innebära en orolig och periodvis högljudd katt (som sjunger efter snygga honor), det kan även innebära att katten kan börja revirkissa. Beroende på vad man kommit överens i vårt avtal så "lånar jag hem" katten under en kortare period om han blir kissig så att du som fodervärd inte behöver få ditt hem nerkissat. Hanen kan antingen åka bort för att träffa sina tilltänkta honor eller så kan fodervärden ta emot honkatt i sitt hem för avtalade parningar.Passar jag som fodervärd?

Jag söker en person som är genuint kattintresserad, en person som är ärlig och klok. Kanske du som är intresserad av avel men vill prova lite först utan att ta hela ansvaret? Kanske du som gärna vill få vara med om att få se en kull kattungar växa upp?


Du som fodervärd bör bo i Umeå/Vännäs-trakterna/Nordmaling/VIndeln (detta för att jag lätt ska kunna komma hem till er när jag behövs samt att det inte blir för långa resor i samband med parningar, hälsotester etc).


Om detta låter intressant, ta kontakt med oss och berätta gärna lite mer om hur ni bor och lever samt vad ni har för förväntningar och önskemål på en foderkatt. Vi väljer våra fodervärdar med stor omsorg och kommer naturligtvis också vilja träffa er. Alla fodervärdsavtal vi gör är unika och anpassade till både fodervärden och den katt/de katter vi placerar. Tanken är att det skall vara ett långsiktigt samarbete där vi är överens om villkoren.


Kontakta oss på info@silverspirits.se eller 070-313 52 62


ORDSPRÅK

"Cats leave pawprints on your heart, but bengals leave love spots on your soul"


Tid som tillbringas i katters sällskap, är aldrig bortkastad tid. 

S. Freud

POPULAR

Fodervärd

Dateline \\ News Category

Kattungar

Dateline \\ News Category

Våra katter

Dateline \\ News Category