Om oss

LITE OM OSS

Silverspirits Bengaluppfödning


Jag som bedriver Silverspirits bengaluppfödning heter Åsa Burström och bor i en liten by som heter Brännland den ligger 5 mil väster om Umeå. Jag bor med min sambo Glenn.

 Jag har en liten uppfödning i hemmamiljö där varje katt är en familjemedlem. Mitt mål är att föda upp friska rastypiska bengaler med ett bra temperament. Mitt katteri är registrerat i SVERAK sedan 1983 då jag började med att föda upp chinchillaperser men har sedan 2001 enbart fött upp bengaler.


Vi är en SVERAK-diplomerad uppfödare. Det är att betrakta som en kvalitetssäkring. Uppfödaren åtar sig att vara uppdaterad med, ta del av och följa nya beslut, regler och författningar samt att aktivt agera för katten som sällskapsdjur och för god djurhållning.


Vi har tillstånd utfärdat av Länssyrelsen att bedriva kattuppfödning enligt § 16 i djurskyddslagen.


Jag tillsammans med min sambo Glenn åker på utställning några gånger per år och då är ni självklart välkommen att se våra katter och prata bengal med oss. Ni är också välkommen att besöka oss och titta på våra vackra katter.


Mitt mål är att föda upp friska rastypiska bengaler med ett bra temperament. Liten seriös uppfödning av bengaler i hemmiljö. Att på sikt få fram den perfekta bengalen som har små rundade öron, bra haka, ett välbyggt nosparti, stora uttrycksfulla ögon och en härligt vild look.  En välbyggd kraftig benstomme med svarta medelstora spottar/rosetter med ett bra flyt i mönstret, och vit mage.

Kull efter Benga Silverspirits Moon och Pah
Silverspirits Tequila
Lynxland Laelia